Oferte speciale

Foarte important pentru anul apicol 2016

Autor: PanescuDan Publicat in: INFORMATII APICOLE Data publicarii: 2016-01-27 Vizualizari: 556 Comentariu: 0

Stimate apicultoare si stimati apicultori,

 

Desi am mentionat ca nu vom mai detalia din activitatea noastra, suntem nevoiti totusi, a va trimite acest mesaj, pe care va rog din suflet sa-l difuzati la cat mai multi, deoarece, vor avea loc mutatii spectaculoase privind perceptia acestei indeletniciri. In primul rand din partea organelor statale, dar nu in ultimul rand privind calitatea mierii, pe care urmeaza sa o produceti in anul 2016, ne mai vorbind de asa-zisele fonduri europene pe care le accesati, dar care pe o parte intra si pe alta (pe baza unor principii gen “capra vecinului”) sunt returate si apicultorii beneficiari raman in neant si este mare pacat.
Astfel:

1. Toti apicultorii care detin PFA-uri, II-uri, dar si persoanele fizice individuale, in calitatea lor de producatori etc, sunt integrati in prevederile noului Cod Fiscal.
Va recomandam sa fiti foarte atenti la intocmirea tuturor declaratiilor obligatorii, a taxelor ce au intrat in vigoare si de asemenea, sa cereti relatii unor contabili autorizati, care va pot preciza ce obligatii aveti in continuare. Credem ca aceasta tema ar trebui atacata la toate intalnirile ce vor avea loc, incepand din aceasta luna, pe teme apicole si nu numai. 
De asemenea, noi ca firma achizitoare, vom fi obligati sa raportam lunar achizitiile de miere, atat de la cei care detin PFA-uri, II-uri dar si de la persoane fizice - producatori individuali, ce valorifica mierea folosind certificate de comercializare. Se pot face oricand verificari incrucisate privind corectitudinea declaratiilor dvs si a intocmirii actelor. 
In momentul in care intocmeam acest mesaj, am primit documentul anexa, de la Primaria Locala. Fara alte comentarii.

2. Va prezentam atasat cateva mesaje primite in ultimele zile de la clientii externi, referitor la noile solicitari privind calitatea mierii, ce urmeaza sa o comercializati.
Printre altele, exista o noua analiza, care nu s-a folosit pana in prezent si care se refera la enzimele termostabile, ce pot fi constatate la un tratament termic al mierii, cu ajungerea la 100°C. Daca se vor regasi aceste enzime termostabile automat, la un loc cu analiza C-13 (Carbon radioactiv C13) oligozaharide, NMR, diastaza si altele asemenatoare, va fi foarte lesne pentru un laborator sa se pronunte, daca mierea a fost sau nu falsificata. 
Aviz amatorilor care folosesc in sezon, inainte de inceperea rapitei, in timpul rapitei, in timpul culesului de salcam, intre culesul de salcam si culesul de tei si chiar in timpul culesului de tei, floarea –soarelui, metoda indoparii cu zahar, sirop si alte substante dulci. 
Va putem spune doar atat: opriti-va in fabricarea de asemenea miere care, este oferita batranilor, copiilor si bolnavilor tarii. Acest aliment-medicament este esential pentru sanatatea omului si nu pentru introducerea mai rapida in mormant.

3. La targuri, iarmaroace, asa zise intalniri apicole, in diferite centre ale tarii, se vand produse la care se afiseaza cu obstinatie fel de fel de caracteristici, care de care mai grozave pentru albine. 
Printre acestea in mod deosebit, apar asa-zisele stimulente pentru depunerea pontei de catre regine, produse minune, dintre care nu lipseste drojdia inactiva, polen sau inlocuitor de polen cu efecte „magice”, dar care in final va omoara albina, stimulente a la „BABA OARBA” etc.

Cel mai grav este ca, s-a preluat o idee mai veche a unui mare specialist, care care, a promovat in urma cu mai multi ani un produs care ar fi fost nemaipomenit pentru tratarea nosemozei (Fumidilul - B). 
Medicamentul este produs de mai multe tari, dar se vinde „cu eforturi deosebite”, pe sub mana sau direct, in special cel din Canada si care chipurile, nu se regaseste in familiile tratate in toamna, cu asa ceva, in probe recoltate primavara, sau in mierea predata procesatorilor pentru valorificare.

Credem ca, toate acestea si multe alte asemenea produse, ar trebui sa dispara din piata romaneasca, mai ales ca mare parte, nu pot fi vandute/comercializate decat prin societati autorizate, concret prin farmacii veterinare si acest lucru, inclusiv in targuri apicole etc. 
Am prezentat cele de mai sus, special ca toti apicultorii sa le cunoasca si sa aiba grija ce produc.

In incheiere: Intrucat nu se intrevad modificari esentiale asupra interesului privind cumpararea de miere, recomand apicultorilor sa-si faca rost de ambalaje corespunzatoare depozitarii de miere. In niciun caz de aluminiu, zincate, metalice de la produse petroliere, chimice sau chiar din plastic, altele decat cele acceptate pentru uzul alimentar. Spunem acest lucru intrucat, va exista in continuare o lipsa de apetit in a cumpara miere, dar in special, de la primele cantitati produse, veti constata ca, se va incerca cumpararea la preturi foarte mici, nejustificate pentru produsul miere de albine.

Pregatiti-va in concluzie pentru un an foarte greu. 
In perioada urmatoare, functie de anumite raspunsuri pe care urmeaza sa le primim din exterior, vom prezenta apicultorilor dar numai pe site, care este adevarata fata a comercializarii mierii de albine pe plan international, pentru ca altfel, se poarta discutii sterile, uneori neavenite, se stabilesc vinovati, dar situatia este cu totul si cu totul alta.

Speram sa va foloseasca informatiile de mai sus. 
Sanatate dvs, familiei si nu in ultimul rand, albinelor pe care le pastoriti.

 

Sursa: Tremot-Dobre si Fiii

Taguri: miere
APINATURA MAGAZIN © 2022